مقالات

محاسبه وزن انواع قوطی پروفیل

فرمول محاسبه وزن قوطی پروفیل

درمقاله قبلی به فرمول محاسبه وزن قوطی پروفیل اشاره کردیم و در ادامه همین مطلب به محاسبه وزن انواع قوطی پروفیل، وزن پروفیل سپری، وزن قوطی آهن، پروفیل های سبک یا قوطی مبلی  ، پروفیل های نیمه سنگین در وبسایت پنجره انلاین اشاره میکنیم لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

 محاسبه وزن انواع قوطی پروفیل

در این مطلب ما به شما آموزش خواهیم داد که چگونه در زمان کم وزن انواع پروفیل را محاسبه کنید. لوله های فولادی با استفاده از ورق های اهنی ساخته می شوند. لوله های فولادی دو نوع درز دار و بدون درز دارد که با توجه نوع تولید این مقاطع کاربرد های متفاوتی دارد. برای مثال از لوله های بدون درز به دلیل مقاومت بالا برای انتقال مایعات تحت فشار مورد استفاده قرار می گیرد در حالیکه از لوله های درز دار در کاربرد های سبک تر استفاده می کنند. برای محاسبه وزن این مقاطع از فرمول زیر استفاده کنید.

 

فرمول محاسبه وزن قوطی پروفیل

فرمول محاسبه وزن قوطی پروفیل

وزن پروفیل سپری

پروفیل سه پری یکی دیگر از محصولات فولادی بوده که با حرف انگلیسی T مشخص می شود . این محصول دو نوع لبه گرد و تیز دارد و در ساخت سازه های فولادی، ساخت ستون و خرپا، اسکلت های فولادی گلخانه و… مورد استفاده قرار می گیرد. ابعاد سپری در بازار مطابق با استاندارد بوده که این مقادیر در ضخامت سپری بین ۰.۹ تا ۲.۵ میلیمتر، در لبه های مقطع برابر با ۱۰۰ میلیمتر و در طول این محصول برابر با ۶ و ۱۲ متر می باشد.

وزن قوطی آهن

پروفیل ها مقاطع طویل و توخالی می باشند. این مقاطع با استفاده از ورق های فولادی و مطابق با استاندارد JIS G3466 ، DIN 59411 و DIN 2395 در انواع پروفیل های باز و بسته تولید می گردند. از ابعاد، اوزان و اشکال مختلف این محصول در مصارف صنعتی و ساختمانی استفاده می نمایند.

مقاطع باز شامل تسمه، انواع تیرآهن، ناودانی و نبشی و… و مقاطع بسته شامل قوطی پروفیل مبلی، صنعتی، درب و پنجره، پنجره کرکره ای و… می شود. از آنجا که وزن پروفیل قوطی یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر نوع مصرف و قیمت پروفیل می باشد بنابراین باید در هنگام خرید به آن توجه بسیار کرد.

این مقاطع از لحاظ میزان سنگینی در سه گروه نیمه سنگین، سنگین و سبک قرار می گیرند. معیار این تقسیم بندی، پیروی وزن محصول از مقادیر موجود در جدول اشتال می باشد که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

پروفیل های سبک یا قوطی مبلی

مقاطع بسته، ظریف و تو خالی می باشند که مطابق با استاندارد DIN 2394 و EN 10 219 ، با استفاده از ورق های روغنی و به شیوه نورد سرد تولید می گردد.

این محصول به لحاظ ظرافت و زیبایی، یک دست بودن سطح مقطع، جوش پذیری بالا، قابلیت آبکاری و دقت در ابعاد، یکی از بهترین و مرغوب ترین محصولات برای استفاده در ساخت مبلمان، دوچرخه، لوازم خانگی و به طور کلی در هر صنعتی که به ظرافت نیاز دارد می باشد. وزن نوع سبک نسبت به نوع سنگین کمتر بوده در حالیکه قیمت بیشتری دارد.

 پروفیل های نیمه سنگین

مقاطع طویل فولادی و توخالی هستند که به شیوه کشش، نورد سرد و آهنگری ساخته می شوند. مقاطع نیمه سنگین شامل قوطی، نبشی، ناودانی، سه پری و لوله است. پروفیل های سنگین یا پروفیل های صنعتی به شیوه نورد گرم تولید می گردد. از انواع صنعتی این مقاطع، لوله و مقاطع ساختمانی با وزن و ابعاد مختلف را می توان نام برد. محاسبه وزن پروفیل آهن و تمامی این محصولات فولادی به صورت جداگانه مطرح می شود.

جدول اشتال نیز متشکل از یک سری علائم اختصاری و ابعاد استاندارد برای مقاطع فولادی می باشد که در صنعت، مقاطع فولادی را دقیقا مطابق با این مقادیر می سازند. در این جداول حروف اختصاصی همراه با وزن های مخصوص به خود موجود می باشد. در حال حاضر کتابچه جدول اشتال به عنوان منبعی مطمئن و پرکاربرد در طراحی و ساخت محصولات فولادی به حساب می آید.

در پایان باید این نکته را خاطر نشان شویم که مقیاس در تمامی این فرمول ها بر حسب سانتی متر می باشد ، چنانچه در جایی مقیاسی بر حسب میلیمتر بود تمامی اندازه ها را تبدیل به میلیمتر کرده و به جای تقسیم بر ۱۰۰۰ بر عدد ۱۰۰۰۰ تقسیم کنید.

 

منابع و ماخذ:

Materials Weight Calculator Metals / Plastics / Miscellaneous

Aluminum Weight Calculator

 

نویسنده: فرشید پارسین کارشناس سئو و تولید محتوا

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *